................................................................................................ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

~~

~~

Η Αρκαδία βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου. Συνορεύει στα βόρεια με το Νομό Αχαΐας, στα βορειοανατολικά με το νομό Κορινθίας, στα βόρεια και ανατολικά με το νομό Αργολίδας, στα νότια με το νομό Λακωνίας, στα νοτιοδυτικά με το νομό Μεσσηνίας και στα δυτικά με το νομό Ηλείας. Το ανατολικό του τμήμα έχει έξοδο στη θάλασσα, στον Αργολικό κόλπο και το Μυρτώο Πέλαγος.

Μέχρι το 1999 η Αρκαδία χωριζόταν διοικητικά σε τέσσερις επαρχίες Μαντινείας, Μεγαλοπόλεως, Γορτυνίας και Κυνουρίας.

Σημαντικές πόλεις του νομού είναι η πρωτεύουσα Τρίπολη (25.520 κατ.), η Μεγαλόπολη (5.135 κατ.), το Λεωνίδιο (3.249 κατ.), το Άστρος(2.674 κατ.), ο Τυρός (2.116 κατ.),το Λεβίδι (1.219 κατ.). Σε άνθηση βρίσκονται τα τελευταία χρόνια λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης οι κωμοπόλεις Δημητσάνα, Καρύταινα, Λαγκάδια, Ελληνικό, Ψάρι και Βυτίνα. Οι σημαντικότεροι λιμένες της Αρκαδίας είναι του Παραλίου Αστρους,του Τυρού και της Πλάκας Λεωνιδίου.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

AΡΚΑΔΙΑ

AΡΚΑΔΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

H πρώτη Ομαδική Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δάρα! Στo Δάρα, ο εθελοντισμός γίνεται πράξη με κάθε δυνατό τρόπο.

H πρώτη Ομαδική Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δάρα!
Τράπεζα Αίματος Συνδέσμου Δαραίων


Στo Δάρα, ο εθελοντισμός γίνεται πράξη με κάθε δυνατό τρόπο.
Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δαραίων αποτελεί η ίδρυση και υποστήριξη Τράπεζας Αίματος προς όφελος των συνανθρώπων μας, με διακριτικό τίτλο: Τράπεζα Αίματος Συνδέσμου Δαραίων «Βασίλης Γ. Κορδοπάτης».

Η πρώτη ομαδική εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δάρα στις 13 & 14 Αυγούστου 2016, στον ισόγειο χώρο του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας, με την συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς.
Σκοπός της Τράπεζας Αίματος του Συνδέσμου Δαραίων είναι: 
α) Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών όχι μόνο των μελών της αλλά και των Δαραίων γενικότερα, εφόσον αυτό είναι δυνατό.
β) Η παροχή βοήθειας και η συμπαράσταση για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των μελών, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης από την Τράπεζα.
γ) Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον των μελών του Συλλόγου.

Την ευθύνη της συγκεκριμένης δράσης έχουν αναλάβει τέσσερα μέλη του Συνδέσμου Δαραίων, όπως ορίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η εθελοντική ομάδα αποτελείται από τους:
Αντωνία Κορδοπάτη
Μαρία Κορδοπάτη
Χρήστο Παπαναστασίου
Στέλιο Νέζο

Επίσης, οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν μονάδες αίματος καθημερινά από τις 8:30 το πρωί στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς, ενημερώνοντας οι μονάδες αίματος να αποθηκεύονται στην Τράπεζα Αίματος Συνδέσμου Δαραίων «Βασίλης Γ. Κορδοπάτης».
Οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην πρώτη ομαδική εθελοντική αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Αυγούστου 2016 στο Δάρα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την εθελοντική ομάδα διαχείρισης της δράσης για περισσότερες πληροφορίες.
Ειδικότερα: 
α) Κορδοπάτη Αντωνία.
Τηλ: 6973695481. 
Email: syndesmosdaraion@gmail.com
Facebook Page:

β) Κορδοπάτη Μαρία. 
Τηλ: 6979629609.
Email: markord111@gmail.com 
Facebook Page:

Την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία η οποία αποτελεί πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας στηρίζει και το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας.
Ελπίζουμε στην εθελοντική συμμετοχή όλων & κυρίως της νεολαίας για να παύσουμε να είμαστε η μοναδική χώρα στη Ευρώπη που εισάγει αίμα.
Σημείωση: Με αφορμή «τη γιορτή της πρώτης Oμαδικής Eθελοντικής Aιμοδοσίας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο
13 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 μεγάλη συναυλία με λαϊκά & έντεχνα τραγούδια στο πέτρινο θεατράκι Δάρα.

Σας περιμένουμε.
Για το Dara Arcadias
Aντωνία Κορδοπάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου